Kategorier
Bostad

Vem kan värdera bostad i Solna?

Det finns ett självklart svar på den frågan. En bra mäklare är expert på att veta prisbilder och bedöma fastigheter och kan värdera bostad i Solna korrekt.

Antingen du vill köpa eller sälja en bostad vill du att man utgår från rätt pris. Det är irriterande för en säljare att få för lite betalt för sitt hus. Lika illa är det för en köpare som ska låna upp massor av pengar och känner sig blåst om priset skenar iväg. Det ska vara en expert, som kan konsten att värdera bostad i Solna, som håller i affären.

Mäklaren har hand om allt från visning till kontrakt och sköter allt runt budgivningen. Det är viktigt att få tillräckligt med seriösa bud, så att affären verkligen blir av. Säljaren kanske ska tillträda ett nytt boende snart och vill få allt överstökat så snabbt som möjligt.

Marknaden spelar roll när man ska värdera bostad

Är det stor efterfrågan på bostäder i ett visst område, går priserna upp där. Ibland har köparen ett speciellt intresse av en bostad. Barnbarnen kanske bor i närheten, eller så ligger jobbet på andra sidan gatan. Då är man också beredd att betala lite extra för att få en speciell fördel.
Beträffande din egen lägenhet som du ska sälja, kan det enkla svaret vara att priset är svårt att fastställa, eftersom du känner att bostaden är ovärderlig. Du kanske inte ens vill sälja den eller flytta därifrån. Förhoppningsvis hittar du en likvärdig bostad om du är tvungen att flytta.