Kategorier
Bil

Begrav bilen på en bilskrot i Stockholm

Alla har rätt till att avsluta sitt liv med en värdig begravning. Så även bilar. Det är därför en bilskrot i Stockholm kan vara en så sorglig plats. Men den är också oundviklig för bilägare.

Det ligger ett mörker över din lokala bilskrot i Stockholm. Den känns som en kyrkogård. En begravningsplats för bilar dit de kommer för sin sista vila. Precis som för oss människor kommer även bilens liv förr eller senare till ett slut. Du hoppas hela tiden på att det ska bli mer senare än förr. Att köra bilen till skroten är alltid en sorgens dag. Det kanske inte ens finns möjlighet att du själv får lov att köra den. Kanske har bilen kastat in handduken helt och hållet så att den inte går att köra en meter från där den står parkerad. Då behöver du istället be skroten komma och hämta den. Ett brutalt sätt att säga hejdå till sin fyrhjulade kompis.

Bilskroten är sista anhalten

Ni har säkert delat så många fina minnen ni två. Du och din bil. När ni åkte tillsammans längs Stockholms gator fanns det bara du och bilen. Men allting kommer till ett slut. Ingenting varar för evigt. När bilen blir så skadad, fördärvad eller ålderstigen att den är bortom all räddning även för den duktigaste mekanikern, då finns det ingen anledning att dra ut på lidandet. Eller att kasta pengar i ett svart hål. Då är det bara att tacka för tiden, och acceptera att bilens tid är ute.