Kategorier
Bostad

Inbrottslarm för dig som vill få billigare försäkring i Stockholm

Inbrottslarm är bra att ha av många anledningar i Stockholm. Det kan få ned din försäkringspremie, och till och med avskräcka en hel del inbrottstjuvar.

Hur mycket är det samlade värdet av allt som förvaras på ditt lager just nu? Om du bedriver lagerverksamhet professionellt är sannolikheten stor att det handlar om en ansenlig summa pengar. Ofta ligger försäkringsansvaret på dig som förvarar godset, inte på det företag som äger dem.

Detta kan vissa gånger innebära rent ohemula priser för försäkringar. Men det finns faktiskt ett sätt att få ned försäkringspremien på: att investera i ett bra inbrottslarm av hög säkerhetsklassning. Många försäkringsbolag vägrar till och med att försäkra ett lager om det inte finns något inbrottslarm. Hör dig för med ditt eget försäkringsbolag om hur ett inbrottslarm skulle kunna påverka premien.

Leverantörer av inbrottslarm vet hur tjuvar tänker

Ett inbrottslarm verkar nämligen även i avskräckande syfte. Inte bara som en tjutande signal som avbryter ett pågående inbrottsförsök. Många tjuvar väljer nämligen att endast bryta sig in i olarmade lokaler. Vilket inte är så konstigt, när man tänker på saken. Hur hade du själv resonerat om du var tjuv? Visst hade du valt lagret utan larm för din nästa stöt?

Ett säkerhetsbolag som säljer inbrottslarm kan berätta mer för dig om hur tjuvar fungerar och resonerar. Det hör nämligen till ett säkerhetsbolags uppgifter att sätta sig in i hur motståndaren tänker. Inte minst för att kunna ta fram nya smarta säkerhetslösningar och inbrottslarm som verkligen fungerar i praktiken.