Kategorier
Bostad

Fastighetsskötsel tillgängligt även för villaägare i Göteborg

Fastighetsskötsel förknippas ofta med större fastigheter. Men i Göteborg och andra städer kan en privatperson lika gärna använda sig av samma entreprenad.

Många förknippar nog fastighetsskötsel och fastighetsentreprenad med större fastigheter. Men visste du att även enskilda villaägare kan anlita de företag som erbjuder skötsel av fastigheter som en av sina tjänster? Privatpersoner är mer än välkomna att höra av sig till en fastighetsentreprenör för en offert, även för ett mindre hus.

Det som ingår i fastighetsskötsel för ett större hus kan naturligtvis skilja sig från den skötsel en villa kräver. Men till exempel trädgårdsskötsel och driftöversyn är i grunden inte en annan arbetsuppgift, bara för att storleken på huset är mindre. Trädgårdsskötsel är till exempel helt detsamma, oavsett om gräsmattan och buskarna står utanför ett hyreshus eller utanför en villa.

Fastighetsskötsel eller trädgårdsmästare?

Just trädgårdsarbete kan vara ett område där en entreprenör för fastighetsskötsel faktiskt erbjuder bättre priser än renodlade trädgårdsmästare. Om du har en mycket exklusiv trädgård med svårskötta växter kan det visserligen vara bättre att anlita en trädgårdsexpert, men all typ av allmän skötsel i trädgård och runt huset kan med fördel utföras av en entreprenör för fastighetsskötsel.

Du bör självklart förhandla om priset med din valda entreprenör. Som villaägare ska du inte behöva betala samma summor som större fastighetsägare gör. Du kan också vara smart och snoka lite i området där du bor – det kan vara smart att höra av dig till företaget som har entreprenad på ett närliggande hyreshus. Kanske kan de ge dig specialpris eftersom de ändå är i området och arbetar?