Kategorier
Juridik

Vad gör en försvarsadvokat?

En försvarsadvokat är precis som det låter, advokat som försvarar en vid misstanke av brott. Efter bästa förmåga ska advokaten stötta och skydda den misstänkte, samt finnas där för den.

Lagstiftningen är stor och komplicerad i Sverige. Det finns många olika ämnen inom juridiken. Därav finns de även de som är specialiserade försvarsadvokater. Dessa gör sitt yttersta för att skydda sin klient. Advokaten är alltid närvarande när det gäller olika förhör. Även under rättegången är försvarsadvokaten med. En advokats plikt är att alltid vara lojal och förstående mot sin klient, detta gäller oavsett vilket brott den är misstänkt för. Advokaten har dessutom tystnadsplikt för vad som sägs de emellan. De får dock inte ljuga i domstol.

Är du eller någon du känner misstänkt för brott?

I Sverige har vi alla rätt till försvarshjälp. Har man ingen privat försvarare blir man tilldelad en offentlig. Vi har även rätten att själv välja vilken advokat vi ska ha. Så skulle man inte vara nöjd kan man byta vid senare tillfälle, man är heller inte begränsad av hur många gånger man får byta försvarsadvokat. Använder man sig av en privat advokat kallas detta för privat försvarare. Behöver du hjälp av en försvarsadvokat och vill anlita en privat hittar du flera olika firmor på internet. Kolla gärna deras tidigare omdöme från klienter. Många gånger kan man även få tips från andra. Kontakta en firma och berätta om ert ärende, då kan de även säga om de har rätt kompetens för ert fall. Läs mer om försvarsadvokater på denna sida: https://www.försvarsadvokatstockholm.biz