Kategorier
Bostad

Undvik stopp i avloppet

Det är inte roligt med stopp i avlopp. Genom att låta undersöka stammarna då och då, och utföra stamspolning vart tionde år så minskar man risken för detta.

Stopp i avlopp är inte kul. Särskilt inte när det uppkommer akuta problem. Det är illa nog i en villa, men i ett flerbostadshus kan det ställa till riktigt rejält med besvär. Då är det ju så många som drabbas samtidigt också. Man kan inte gå in till grannen för att låna toalett, för det är likadant där.

För att undvika att det blir sådana situationer i en hyresfastighet eller i ett bostadsrättshus, så är det viktigt att man ser över och underhåller stammarna och rören med jämna mellanrum. Det är förstås inte så lätt att göra på egen hand. Det behövs expertis och speciell utrustning.

Inget stopp i avlopp

Vad man får göra är att anlita en firma som erbjuder rörservice. De har särskilda kameror som de kan använda för att filma inuti rören. På så sätt kan de avgöra hur rörens status är, och sedan komma med utlåtande om hur läget är och om det behövs några akuta insatser..

Om man ser till att få utfört en stamspolning omkring vart tionde år så förlänger man faktiskt rörens livslängd och minskar risken för akuta situationer. Det är inte minst de boende tacksamma över, åtminstone om de hade funderat över hur det annars hade kunnat bli. Förmodligen gör de dock sällan det. Rör och avlopp är sånt som man förväntar sig bara ska fungera.