Kategorier
Bilskrot

En bilskrot som skapar vinnare i Trollhättan

Din bil är inte värdelös för att den inte går att köra längre. Tar du den till en bilskrot i Trollhättan får du betalt för bilen och den återvinns till 95 %.

På en bilskrot i Trollhättan är alla vinnare. Bilskroten, eller bildemonteringen som det egentligen heter, tjänar pengar på att sälja metall och bildelar. Du slipper tänka på din bil som inte fungerar och du får betalt för den. Miljön gör en vinst genom att inget giftigt hamnar i naturen och metaller återvinns vilket sparar på resurser.

Det enda som behövs är att du kontaktar en bilskrot i Trollhättan och ber dem ta hand om din bil. Om du inte kan transportera den till bilskroten kan de hämta med bärgare. Bärgningen får du betala för, men när bilen kommer till företaget som demonterar bilar får du minst 1500 kronor för bilen.

En auktoriserad bilskrot i Trollhättan har krav på sig att återvinna din bil

För att bli en auktoriserad bilskrot i Trollhättan krävs att företaget återvinner 95 % av bilens vikt. Detta gör de genom att plocka bort allt som går att sälja som reservdelar och sedan stycka upp och sortera bilens metalldelar. Metall går att återanvända och därför säljs det vidare till en metallskrot.

Miljöfarliga vätskor och detaljer som finns i bilen skickas till deponi. Det som krävs av dig är att du har bilens nycklar och registreringsbevis med dig och att du kan visa legitimation som styrker att bilen är din. Så enkelt kan det vara att göra alla till vinnare.