Ska du köpa nya fönster? Då borde du kolla på fönster tillverkade i PVC som ett alternativ till traditionella fönster tillverkade i glas. Fönster tillverkade i PVC är inte bara mer slitstarka och kräver mindre underhåll än konventionella fönster. Utan de är faktiskt också mer energisnåla.

När det kommer till skötsel av fönster tillverkade i PVC handlar skötsel till största del om att ta hand om eventuella fläckar. Du behöver exempelvis inte måla om fönster tillverkade i PVC, ett behov som kan uppstå med vanliga fönster. När du rengör PVC-fönster brukar det räcka med ljummet vatten och såpa, men för de mer dryga fläckarna kan man använda sig av vanligt diskmedel. En tumregel för dig som äger eller funderar på att investera i PVC-fönster är att aldrig använda kemikalier på fönsterytan då detta allvarligt kan skada den alternativt förstöra den.

När du letar efter en montör och leverantör av PVC-fönster är det alltid bra att utgå från de stora tillverkarna. Ofta kan man även få en komplett offert på hela arbetet, något som ökar din trygghet i fråga om kostnader och minimerar riskerna för överraskningar på slutfakturan.

Innan du köper PVC-fönster, rådfråga först en expert på området. Många firmor genomför kostnadsfria hembesök där de hjälper dig med att bilda en uppfattning om vilken typ av fönster som gör sig bäst i just din bostad eller fastighet.

fönster pvc