Det finns många anledningar till att allt fler väljer att upptäcka vackra Skåne. Detta sydliga landskap har mycket att erbjuda och här finns något för alla. I Skåne finns stora städer som Helsingborg, Malmö och Lund, som alla bubblar av aktivitet i form av kultur, mat, sport och underhållning. Dessutom är det också väldigt enkelt att från Skåne ta sig till söderut i Europa. Köpenhamn har blivit ett populärt ställe att besöka i samband med ett Malmö-besök. Men Skåne är inte bara storstadsliv och hög puls. Skåne erbjuder också en storslagen natur, med många sevärdheter.

Utflyktsmål i Skåne du inte får missa

Är du nyfiken på vad Skåne har att erbjuda? Här nedan listar vi tre utflyktsmål i Skåne som är väl värda att besöka. Skåne är inte särskilt stort till ytan, vilket gör att det är nära till allt.

1. Sofiero Slott
Bara några kilometer utanför kuststaden Helsingborg i västra Skåne är Sofiero Slott beläget. Detta är en klassisk sevärdhet och det är inte svårt att förstå varför. Runt slottet finns en enastående park med prunkande rhododendronbuskar och imponerande skulpturer. På somrarna hålls också konserter här, av en mängd olika artister. Slottets otroliga arkitektur är ett argument i sig att göra Sofiero till ett självklart stopp på Skåne-resan.

2. Kiviks musteri
I östra Skåne finns Österlen, känt för sin vackra natur och fina kust. Här finns fina hus, mysiga caféer och härliga badplatser. Men en god anledning till att besöka denna del av Skåne är Kiviks musteri. I den lilla orten Kivik produceras varje år jättemängder cider och must. Här kan du som besökare gå runt i de stora äppelträdgårdarna och njuta av ett av Skånes mest unika utflyktsmål.

3. Bjärehalvön
Bjärehalvön är ett av Skånes mest omtyckta utflyktsmål. Området i västra Skåne är ett välbesökt resmål av många anledningar. Här finns vacker natur, perfekt för naturvännen som vill cykla, springa eller promenera i härliga omgivningar. Här finns också närhet till nöjesliv i Båstad och det populära utflyktsmålet Vejbystrand. Här finns något för alla, samlat på en och samma plats. Ska man bara besöka ett utflyktsmål i Skåne kan man vara säker på att Bjärehalvön är ett bra val.